Google Yritysprofiili (entinen Google My Business) näkyvyyden lisäämiseksi

Ohjeet Google yritysprofiiliin - Google My Business -tiliin.

Google Yritysprofiili (entinen Google My Business) yhdistää yrityksesi suoraan asiakkaisiin, kun he etsivät yritystäsi Google haussa tai Google Mapsissa.

Lue ohjeet Googlen Yritysprofiiliin niin onnistut yrityksesi näkyvyyden kasvattamisessa netissä.

Google Yritysprofiilin hyödyt?

Profiilin avulla voit:

  • tarjota ajo-ohjeet yritykseesi Google Mapsissa (tai vaikka yritykselläsi ei olisi tarkkaa osoitetta, niin voit laittaa ainoastaan paikkakunnan tai maan)
  • lisätä yrityksen aukioloajat.
  • lisätä puhelinnumeron, jota klikkaamalla yritykseesi voi soittaa matkapuhelimella.
  • lisätä yrityksen nettisivujen linkin – ensiarvoisen tärkeää, sillä Google omistaa tietenkin myös Google haun.
  • tavoittaa asiakkaita viesteillä.
  • julkaista kuvia sekä tarjouksia.
  • pyytää asiakkaitasi lisäämään arvostelun yrityksestäsi, joka lisää luottamusta yrityksestäsi.
  • seurata asiakkaiden aktivoitumista analyytikoiden avulla.

Seuraavassa on kuvakaappaus Google hausta, kun yritykseni nimen kirjoittaa hakukenttään. Tämä ”laatikko” näyttää tiliin lisäämäni tiedot. Jos en olisi laittanut itse kyseisiä tietoja, siinä saattaisi tilalla olla jotakin ihan muuta, tai sitten kokonaan tyhjä tila. Näin ollen on parempi, että tämä tila käytetään hyödyksi ilmaisena markkinointikikkana, jotta näkyvyys kasvaa.

Google yritysprofiilin hyödyt.

Miten aloitan Google Yritysprofiilin käytön?

Aloita menemällä Google Yritysprofiilin sivulle täällä. Klikkaa ’Hallinnoi nyt’ – painiketta.

Jos et ole ennen käyttänyt palvelua, Google haluaa varmistaa, että todella olet yrityksesi vastuuhenkilö. Yleensä tilin voi varmistaa sähköisellä koodilla tai myös manuaalisesti, jolloin Google lähettää postitse varmistuskoodin kirjeenä. Huomioi, että postin kulkuun voi mennä kauan, joten suosi sähköistä varmennusta, jos mahdollista.

Kun olet vahvistanut tilin, pääset päivittämään yrityksesi tietoja. Yhteystietojen ja aukioloaikojen lisäksi voit lisätä palveluun kuvia esim. valokuvaajan ottamat kuvat, tai sitten lisäämällä kuviin tekstejä ja tekemällä niistä mainostyyppisiä vaikka Canvalla. Aloita kuitenkin täyttämällä ‘Tiedot’ kohta, joka on se kaikista tärkein. Tämän lisäksi kannattaa lisätä yrityksen logo sekä nettisivujen linkki muodossa https://nettisivut.fi. Sitten, kun tili on livenä, niin voit päivittää tiliä lisää. Jos yrityksesi on ollut jo olemassa jonkin aikaa kannattaa kysyä jo nykyisiltä asiakkailta, jos he voisivat kirjoittaa palautteen eli arvostelun.